2022 Guillestre - Hautes Alpes - Frankrijk

07augGehele dag202022 Guillestre - Hautes Alpes - FrankrijkTussen de hoge toppen van de Franse Alpen. Begeleiding Margo en Greetje. VOL. Wachtlijst

Details activiteit

Aan de grote alpenroute in Frankrijk ligt het stadje Guillestre, levendige hoofdplaats in de regio en perfecte uitvalsbasis voor deze streek rijk aan natuur en cultuur, zoals Forte Vauban in Mont Dauphin (UNESCO-Werelderfgoed). Buitensporters kunnen wielrennen, mountainbiken of tochten maken door de Queyras en de Ecrins. De camping is rustig en klein en heeft een kampwinkel. Naast de camping is het gemeentelijke zwembad met een groot buitenbad en zonneweide. Op loopafstand is het stadshart met markt, supermarkt, barretjes en restaurantjes. Verder liggen de gemeentelijke tennisbanen ook direct naast de camping en kan je daar een racket krijgen om een balletje te slaan. 

Inschrijven

Schrijf hier in

Prijs lid

€ 39,- volw.
€ 19,- tot 18 jr

Niet-lid

€ 69,- volw.
€ 37,- tot 18 jr

Camping & Omgeving

De camping is rustig en klein en heeft een kampwinkel. Naast de camping is het gemeentelijke zwembad met een groot buitenbad en zonneweide. Op loopafstand is het stadshart met markt, supermarkt, barretjes en restaurantjes. Verder liggen de gemeentelijke tennisbanen ook direct naast de camping en kan je daar een racket krijgen om een balletje te slaan.). 

Sinds 1977 is de Queyras een Parc naturel régional (regionaal Natuurpark). Het is waar dat de landschappelijke en cultuurhistorische waarde van dit plekje van de Hautes-Alpes onschatbaar is.

Op 2040 meter, Saint-Veran is één van de ‘Plus beaux villages de France (mooiste dorpen van Frankrijk). De traditie is alomtegenwoordig. Chalets uit boomstronken, larikshouten fonteinen, zonnewijzers daar waar “De hanen pikken de sterren”gezegd wordt, geven een unieke uitstraling aan de hoogste gemeente van Frankrijk, die een skidorp wordt in de winter net zoals zeven van zijn buren: Abriès, Aiguilles, Arvieux, Ceillac, Château-Ville-Vieille, Molines en Ristolas.

Wandeltochten naar de bergmeren en refuges, trekken op de Route des Grandes Alpes (Grote Alpen Route) via de prachtige kloven van de Guil en de mythische bergpassen van de Izoard en Agnel, een bezoek aan het Fort de Château-Queyras (Fort van het Queyras kasteel) dat gebouwd is op een rots uit de ijstijd, de ontdekking van het artisanaal huis waar het gesneden houten speelgoed en voorwerpen de lokale tradities weergeven, de astronomie in het observatorium van Château-Renard op 2936 meter; de Queyras heeft karakter!

Link: http://www.campingguillestre.com

Link: Campingkosten Guillestre La Rochette *** – Hautes-Alpes

 

Locatie

Guillestre, Hautes Alpes (FR)

Camping La Rochette, Guillestre

Deelnemers

LEEFTIJD 6 7 8 9 10 11 12
Jongens 1
Meisjes  1
LEEFTIJD 13 14 15 16 17 18 19
Jongens 3 3 2 3 1
Meisjes 1 1 3 1

Inschrijfformulier

BoekerContactinformatie

In geval van noodNivon lidmaatschap

Deelnemers

Overige


Opmerkingen

Akkoordverklaring