Aiguilles - Queyras (Frankrijk) VOL

28julGehele dag10augAiguilles - Queyras (Frankrijk) VOLTussen de bomen en nabij rivier 'Le Guil' van de Queyras. Reisbegeleiding n.t.b. min. 25 max 40 deelnemers (Status van aantal inschrijvingen: 41 > Wachtlijst)

Details activiteit

Gebied
Op een hoogte van 1450m ligt de gemeente camping Le Gouret (Frankrijk). Deze camping ligt midden in het lariksbos van natuurpark Queras en het ligt vlakbij het dorp Aiguilles en ook dicht tegen de Italiaanse grens aan. De  Queyras is een klein dal in de Franse Hautes-Alpes. Het dorpje Abriès ligt op 3 km afstand in oostelijke richting. In Aiguilees en Abriès vind je winkels, restaurants met gezellige zitjes en mogelijkheden om te tennissen en te fietsen.

Camping Gouret
De camping staanplaatsen zijn voorzien van bomen. Op de camping is een meer dat de camping het waterlichaam noemt. Je kan hierin zwemmen (het is koud water dat rechtstreeks uit de rivier komt) en vissen. Aan de rand van de camping ligt de welbekende smeltwater rivier ‘Le Guil’ waar raften en kanoën mogelijk is en ook mooie plaatjes oplevert! De gemeenschappelijke ruimte op de camping biedt een gezellige plek voor eten of borrelen waar ook spelletjes kunnen worden. De camping verstrekt tevens een cart d’hote waarmee gratis van bussen in het gebied gebruik kan worden gemaakt. Op ca. 1½ km van de camping ligt Aiguilles waar ook een mooi zwembad is.

Top: De camping is toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Tip: Op een hoogte van 1500m is het ’s nachts mogelijk koud. Kom goed uitgerust met goede slaapzakken.

 

 

 

Inschrijven

Schrijf hier in

Prijs lid

€ 25,- tot 18 jr. Vanaf 18 jr € 50,-

Niet-lid

€ 40,- tot 18 jr. Vanaf 18 jr € 80,-

Camping & Omgeving

De camping verstrekt tevens een cart d’hote waarmee gratis van bussen in het gebied gebruik kan worden gemaakt. Op ca. 1½ km van de camping ligt Aiguilles waar ook een mooi zwembad is.

Even geen zin om te koken? De camping heeft een broodafgifte en bereidt lunch en diner van onder andere huisgemaakte gerechten, gebak, ambachtelijke bieren en natuurlijk ijs. Het restaurant is elke avond geopend. Voor een kopje koffie kan je de hele dag terecht. En dat alles tegen een toegankelijke prijs!

In het gebied kan je de wolf, de adelaar, kleine slangen, de gems, de steenbok en de alpenmarmot tegenkomen. Een tal van bergwandelingen zijn mogelijk, zoals de GR58 en tour de Mont Viso die in Italië ook wel wordt beklommen vanuit de Queyras. Ook zijn er diverse hutten in de directe omgeving van Frankrijk en Italië.

Zie voor meer info over de camping:
https://www.camping-gouret.fr/en/campsite-billions-stars

 

Locatie

Aiguilles, Hautes Alpes (FR)

Camping Gouret, Aiguilles

Deelnemers

LEEFTIJD 5 6 7 8 9 10 11 12
Jongens 1 3 2
Meisjes 1 1 1
LEEFTIJD 13 14 15 16 17 18 19 20
Jongens 1 2 1
Meisjes 2 3 1

Inschrijfformulier

BoekerContactinformatie

In geval van noodNivon lidmaatschap

Deelnemers

Overige


Opmerkingen

Akkoordverklaring