Bistrica - Bohinj (Slovenië)

16julGehele dag29Bistrica - Bohinj (Slovenië)Oostenrijk maar dan Slavisch, met romantisch Bled, een mooi meer en de prachtige Julische Alpen. Begeleiding: n.t.b. en max 40 deelnemers. (Status van aantal inschrijvingen: 37)

Details activiteit

Gebied
Bohinj biedt veel mogelijkheden voor een actieve vakantie: bergwandelen, huttentochten, raften, canyoning, kanoën en kajakken. We kamperen op een mooie camping aan een riviertje bij het stadje Bohinsjka Bistrica, met uitzicht op de bergen van het Nationaal Park Triglav. In het park vind je watervallen, blauwe meren, prachtige rivieren en kloven. Het gebergte behoort tot de Julische Alpen en heeft een ruig karakter. Vanaf de camping pak je een bus (20 min.) naar meer van Bohinj met tal van watersport mogelijkheden. Er is een barretje en je kan er heerlijk streekgerechten eten in het restaurant. De hoofdstad Ljubljana, met een oud historisch centrum, ligt op 1 uur rijden.

Camp Danica
Jongeren kunnen vanaf deze camping goed zelfstandig op pad naar het meer, Lubljana of Bled, per bus (deels gratis), trein of te voet. 

Inschrijven

Schrijf hier in

Prijs lid

€ 26,- tot 18jr. Vanaf 18 jr 51,-

Niet-lid

€ 44,- tot 18jr. Vanaf 18 jr 81,-

Camping & Omgeving

De ruime, grote camping heeft mooie plaatsen en goed sanitair. Er is een barretje en je kan er heerlijk streekgerechten eten in het restaurant. Het stadje ligt direct naast de camping en heeft twee supermarkten, terrasjes en restaurants.

In het nationaal park vind je watervallen, blauwe meren, prachtige rivieren en kloven. Het gebergte behoort tot de Julische Alpen en heeft een ruig karakter. De Triglav, de nationale top, is via beveiligde routes (lichte klettersteig) te bereiken. Wandelen op skigebied Vogel (1537 meter) is goed te doen met een kabelbaan, maar ook de Zwarte Berg en andere delen van het Triglav-massief zijn goed te bereiken.
Vanaf de camping pak je een bus (20 min.) naar Meer van Bohinj met tal van watersport mogelijkheden. 

Bled is een oude badplaats, waar het Oostenrijkse hof graag naartoe ging. In en vlak na de Koude Oorlog was het ook erg populair bij de rijkere Russen. Het meer met een romantisch eiland is nu ook in gebruik als trainingsmeer voor roeiers. In de buurt ligt ook een mooie kloof voorzien van een wandelpad op plankieren dat tussen de wanden hangt.

De hoofdstad Ljubljana, met een oud historisch centrum, ligt op 1 uur rijden. De hoofdstad is vrij klein, maar heeft veel cultuur en leuke winkels. Het is goed slenteren langs de rivier.

Jongeren kunnen vanaf deze camping goed zelfstandig op pad naar het meer, Ljubljana of Bled, per bus (deels gratis), trein of te voet. 

Zie voor meer informatie over de camping:
Link website camping
Link Campingkosten Danica Bohinj (2022)

 

Locatie

Bohinjska Bistrica (SL)

Triglavska cesta 60, 4264 Bohinjska Bistrica, Slovenië

Deelnemers

LEEFTIJD ≤ 5 6 7 8 9 10 11 12
Jongens 2 1 1
Meisjes 1 1 1 1 1
LEEFTIJD 13 14 15 16 17 18 19 20
Jongens 1 1
Meisjes 1 1 1 2 1

Inschrijfformulier

BoekerContactinformatie

In geval van noodNivon lidmaatschap

Deelnemers

Overige


Opmerkingen

Akkoordverklaring