Eygliers - Hautes Alpes (Frankrijk) VOL

04augGehele dag17Eygliers - Hautes Alpes (Frankrijk) VOLTussen de hoge toppen van de Franse Alpen. Reisbegeleiding n.t.b. min. 25 max 40 deelnemers (Status van aantal inschrijvingen: 40)

Details activiteit

Gebied
In het hart van verschillende valleien kun je van deze camping je basiskamp maken richting Queyras, Ubaye, Vallouise, Briançonnais. Een ideaal gelegen gebied aan de rand van het meer van Eygliers en aan de voet van het bolwerk MontDauphin, tussen het Regionaal Natuurpark Queyras en het Nationaal Park Ecrins. Ontdek de Hautes-Alpes!

De wandelmogelijkheden zijn eindeloos in het Queyras Park, en in het Ecrins Park, of gewoonweg vanaf de camping. Met de mountainbike zijn er in de omgeving veel circuits gemarkeerd. Gidsen kunnen je begeleiden bij deze leuke activiteit. Hou je van water dan is de rivier Durance ideaal om de wildwatersport te leren: weinig rotsen, weinig golven en de beroemde stroomversnellingen van Rabioux. In de buurt kan je ook nog paardrijden. Kortom het gebied voorziet in iedere behoefte voor het Nivon Zomertreffen.

Tips to do:
-Bezoek het fort Mont Dauphin, opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO, met zijn permanente tentoonstelling en zijn kaaskelder.
-De verstenende fontein
-Het Phazy-plan warmwaterbron
-De Guillestre-markt

Meer uitdaging nodig? In de buurt kun je ook klimmen, via ferrata, paragliden en zweefvliegen.

Camping
Camping Du Lac ‘les Iscles, ligt op een hoogte van 950m en is de ideale uitvalsbasis om de verschillende dorpen, landschappen en adembenemende panorama’s te verkennen die het grondgebied van de Zuidelijke Alpen biedt. De campingplaatsen voor Nivon Zomertreffen hebben directe toegang tot de Durance, de rivier die aan de camping grenst. Aan de ander kant van de camping ligt het gratis toegankelijk natuurlijk water- en recreatiecentrum. Je kan er kajaks & waterfietsen huren en vissen. Op de camping is open vuur verboden maar zijn gasbarbecues, elektrisch en houtskool barbecueën toegestaan.

Even geen zin te koken? Restaurant El Lago biedt een hapje of een drankje (een eenvoudig en smakelijk menu bereid met lokale producten van voorgerecht tot dessert) en ligt vlakbij de ingang van de camping. Daar is ook de supermarkt en broodwinkel voor lekker vers brood.

In het dorp Eygliers zelf vindt je enkele winkels, een geldautomaat, 2 bakkerijen en 2 restaurants. Verderop zit een biologische winkel en een klassieke supermarkt en in het kleine bruisende gezellige stadje Guillestre (6 km) vindt je nog veel meer leuke winkels en terrasjes.

 

Inschrijven

Schrijf hier in

Prijs lid

€ 25,- tot 18 jr. Vanaf 18 jr € 50,-

Niet-lid

€ 40,- tot 18 jr. Vanaf 18 jr € 80,-

Camping & Omgeving

Sinds 1977 is de Queyras een Parc naturel régional (regionaal Natuurpark). Het is waar dat de landschappelijke en cultuurhistorische waarde van dit plekje van de Hautes-Alpes onschatbaar is.

Op 2040 meter, Saint-Veran is één van de ‘Plus beaux villages de France (mooiste dorpen van Frankrijk). Chalets uit boomstronken, larikshouten fonteinen, zonnewijzers daar waar “De hanen pikken de sterren”gezegd wordt, geven een unieke uitstraling aan de hoogste gemeente van Frankrijk, die een skidorp wordt in de winter net zoals zeven van zijn buren: Abriès, Aiguilles, Arvieux, Ceillac, Château-Ville-Vieille, Molines en Ristolas.

Wandeltochten naar de bergmeren en refuges, trekken op de Route des Grandes Alpes (Grote Alpen Route) via de prachtige kloven van de Guil en de mythische bergpassen van de Izoard en Agnel, een bezoek aan het Fort de Château-Queyras (Fort van het Queyras kasteel) dat gebouwd is op een rots uit de ijstijd, de ontdekking van het artisanaal huis waar het gesneden houten speelgoed en voorwerpen de lokale tradities weergeven, de astronomie in het observatorium van Château-Renard op 2936 meter; de Queyras heeft karakter!

Zie voor meer info over de camping:
Link campingkosten: https://www.aucampingdulac.fr/destinations/emplacements-locations/#mobilhome
Link naar camping: https://www.aucampingdulac.fr/

 

Locatie

Eygliers, Hautes Alpes (FR)

380 ch des Iscles - Les Iscles 05600 Eygliers - HAUTES-ALPES

Deelnemers

LEEFTIJD 5 6 7 8 9 10 11 12
Jongens 1 1 1
Meisjes 1 1 1 1 2
LEEFTIJD 13 14 15 16 17 18 19 20
Jongens 1 1 1
Meisjes 2 2 2

Inschrijfformulier

BoekerContactinformatie

In geval van noodNivon lidmaatschap

Deelnemers

Overige


Opmerkingen

Akkoordverklaring