april, 2023

23apr00:00Begeleider Treffen (datum en locatie o.v.b.)Versterk het team en kom naar de training

Details activiteit

Een treffen heeft deelnemers nodig en mensen die daarin het voortouw nemen. Het huidige team trefbegeleiders heeft wat versterking nodig met sociaal vaardige mensen die het leuk vinden om met een groep op pad te gaan. We kunnen extra begeleiders gebruiken in Entracque (Italië), Bistrica Bohinj (Slovenië) en Morgenrood (gewoon hier in Nederland).

Als begeleider van een treffen ben je het aanspreekpunt voor de camping van de groep en voor de deelnemers het aanspreekpunt van het Nivon.

In principe organiseer je twee activiteiten:

  • de (eerste) kring, waar mensen met elkaar kennis maken en waar de spelregels van een treffen worden uitgelegd en onderlinge afspraken worden gemaakt.
  • de inloopwandeling, waar de deelnemers elkaar beter kunnen leren kennen.

Daarnaast regel je dingen en verwachten wij dat je een bijdrage levert aan een goed samenspel in de groep. Je bent dus geen reisleider die voorop moet lopen, reserveringen voor deelnemers doet en alles voor hen regelt. Je bent meer de smeerolie in het proces waardoor alle deelnemers de ruimte krijgen en gestimuleerd worden om activiteiten te organiseren en in te brengen wat zij graag met andere deelnemers zouden willen doen.  Lees meer in dit artikel, waar Carla laat zien hoe zij dit doet.

Dit is eenvoudig, maar daarom niet vanzelfsprekend e/o makkelijk. Daarom geven wij een training in april in het Koos Vorrinkhuis (o.v.b.), waarbij je ook een paar voorbeeldsituaties uit mag spelen.

Inschrijven

Meld je aan!

Prijs lid

gratis

X